jueves, 21 de noviembre de 2013

Curiositats lunars

Banderes nord-americanes a la Lluna:



  • El programa Apol·lo, que va traslladar a astronautes nord-americans a la superfície de la Lluna, va durar des de 1969 fins a 1972. Sis banderes van ser col·locades durant aquest lapse de temps.
  • Les banderes d'Estats Units que van ser col·locades en la Lluna durant les visites dels astronautes del programa Apol·lo fa unes quatre dècades segueixen en peus, a excepció d'una, va dir un científic de la NASA. La bandera que falta és la col·locada pels pioners de la missió Apol·lo 11 en 1969, quan els primers éssers humans - els nord-americans Buzz Aldrin i Neil Armstrong- van trepitjar la Lluna.
  • L'astronauta Buzz Aldrin va informar que la bandera va ser derrocada per l'impacte de l'ascens durant l'enlairament de l'Apol·lo 11, i sembla que tenia raó!
Qui és Laika?


  • Laika va ser una gossa espacial soviètica que es va convertir en el primer ésser viu terrestre en orbitar la Terra. Ho va fer a bord de la nau soviètica Sputnik 2, el 3 de novembre de 1957, un mes després que el satèl·lit Sputnik 1. També va ser el primer animal que va morir en òrbita.


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.